Najważniejsze to sercem poczuć,a rekami zrobić.. O dzieciach moich,aniołach,robótkach szydełkowych,druciankach,wyszywankach itd..... smutkach i radościach i dlatego by nie zapomnieć o chwilach uciekających przez palce...
Blog > Komentarze do wpisu
pachnące piernikiem

muffiny

kupiłam taką silikonową formę do muffinek w kształcie gwiazdek,

piekłam w niej pierwszy raz i niestety porażka na całej linii.

babeczki przywarły do dna,upiekły się ale nie dało się ich całych wyjąć:(

Nie wiem czy taką formę mogę wkładać bezpośrednio na kratkę w piekarniku,

czy na blaszkę i dopiero wstawić.

Drugą część ciasta upieczona już w klasycznej formie.

Muffiny pyszne.

a tutaj pierwsza próba zrobienia szydełkowej bombki ,

taka bombka gigant

niestety przez noc zeszło powietrze z balona,

muszę spróbować jeszcze raz.

Przepis na muffiny

pochodzi z tego bloga 

http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2011/11/muffinki-piernikowe.html

 Niestety mój projekt nie jest kompletny,do poprawki.

takich projektów mam oddać w sumie 9,

na egzaminie 2drugiego dnia będzie 240 minut na napisanie projektu

jak na razie zajmuje mi to pół dnia,ciężko,bardzo ciężko.

Ale szczęśliwa jestem bo mam praktyki:)

wtorek 8 rano,warsztaty terapii zajęciowej,troszkę się obawiam,

no ale zobaczymy.

Uciekam,bo już powinnam wychodzić,a ja sobie na blogu siedzę:D

Miłego dnia:) buziole:*

sobota, 10 grudnia 2011, ciaachoo

Polecane wpisy

  • Ciasto francuskie i tarta szpinakowa

    Podsmażyłam cebulę i czosnek, dodałam mięso mielone.Obsmażyłam. Dodałam pieczarki pokrojone i puszkę czerwonej fasoli., przyprawy.Dusiłam wszystko ok.15 minut.

  • Roladki schabowe

    Kotlety schabowe ser żółty wędlina, ogórki musztarda 2 cebule bulion kotlety schabowe rozbić . posmarować musztardą, nałożyć plaster wędliny,żółty ser i kawałek

  • Krem z marchewki z kluseczkami

    5 marchewek cebula czosnek 2 ziemniaki łyżeczka przecieru pomidorowego bulion sól,pieprz śmietana lub jogurt lane kluski: 2 jajka 3 łyżki mąki szczypta soli Pod

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: HALINA, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/12/10 08:42:57
W silikonowej formie nigdy nie piekŁam. Muffinki piekę w papilotkach a jesli nie mam to forme do muffinek smaruję lekko margaryną i po upieczeniu świetnie odchodzą od dna. Też myslę o muffinkach takich korzennych z polewa czekoladową , na świeta.To fajnie , że masz praktyki. Powodzenia!
-
2011/12/10 17:26:06
Ja piekę tylko w silikonowych foremkach - mam takie pojedyncze, w sumie dwa zestawy. Dla mnie super. Nie trzeba smarować, myją się bezproblemowo, dzieci nie zrobią sobie nimi krzywdy. Z wyjmowaniem babeczek trzeba jednak chwilę odczekać, aż lekko przestygną - inaczej dół zostaje w foremce. Ale na to jest też sposób. jak się spieszę, palcem wgniatam dno i w ten sposób wypycham ciacho. Moje ulubione są z dynią i bakaliami;)
-
2011/12/10 17:53:58
ja juz tez przestawiam się na silikon, bo są naprawde wygodne. nie smaruje, wstawiam bezposrednio na kratke, nie na półkę i problemu nie ma z wyjmowaniem, tylko faktycznie moment musisz odczekać, zanim wyjmiesz.


Anka
-
2011/12/10 18:00:55
Mufin nie piekłam ale wszystko przede mną. Balon fajny. Pozdrawiam
-
Gość: HALINA, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/12/10 21:15:03
ZrobiŁam tę Twoją zupkę. Pyszna. NazwaŁam ją ,, Diabelski kocioŁek''. A specjalnego smaku dodawaŁy grzanki z serem. Naprawdę wyśmienite danie!!!
-
Gość: andzia35, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/12/12 10:35:21
super że masz praktyki;)) a i z projektem sobie poradzisz;)) ja w to wierzę i w ciebie też))mufinki pięknie wyglądają i zapewne tak smakują;))a w silikonowych formach to ja w życiu nie robiłam więc nie mam pojęcia???całusy papa